KBT terapi

Ibland upptäcker vi att vi är i en situation i livet där det känns svårt att själv se en lösning. Det kan handla om en att känna sig tom, energilös och nedstämd. Om ångest och oro, problem med relationer eller med stress och svårigheter med sömn. Då kan terapi vara lösningen. KBT som har visat sig effektivt för många olika sorters problem är målinriktad och med ett tydligt fokus. Cognitiva KBT kan vara första steget på vägen mot ett bättre mående och liv! Är du intresserad att veta mer eller vill boka en tid kan du använda kontaktformuläret

Mottagning finns på Skäpplandsgatan 1C, Örebro (Västhaga).

Här följer några exempel på när KBT terapi kan vara till hjälp.

  • Depression. Har du känt dig nedstämd en tid? Kanske tappad sexlust, svårt att tycka saker är lika roliga som de brukar vara, tappade känslor och svårt att få saker gjorda?
  • Panikångest. Ibland utan förklarlig anledning går pulsen upp, en overklighetskänsla, illamående, hjärtat rusar, svettningar etc.
  • Ångest och oro.
  • Relationsproblem. Kan vara en relation som inte längre upplevs positiv eller lustfylld, då kan terapi enskilt eller tillsammans med partnern vara en väg, läs mer om relationsterapi här. Kanske har du över huvud taget svårt att få relationer att fungera. Kanske blir de ständigt kortvariga eller kanske kan du aldrig hitta den ”rätta”?
  • Kris. Efter en skilsmässa, dödsfall eller någon annan typ av kris eller förlust kan det vara svårt att orientera sig på egen hand.
  • Stressig tillvaro. Svårt att somna, eller vaknar ofta på natten/vaknar tidigt på morgonen. Allmän olustkänsla.
  • Fobi. En specifik fobi som att vara rädd för ormar, spindlar, höjder eller något annat skapar till slut ofta fler problem som gör livet jobbigare. Vid social fobi upplever man stark ångest i sociala sammanhang.

Priser

Cognitiva KBT är ett privat företag vilket innebär att du själv får bekosta terapin, alternativt att din arbetsgivare kan göra det.

Pris  900 kr inkl moms/träff (ca 50 min)

För dig som är sjukskriven, arbetslös eller student finns ett fåtal platser till reducerat pris. Då kan dock väntetiden på en första träff vara något längre. Välkommen att höra av dig för att få veta mer!